Sabit Ip ile Neler Yapabilirim? Güvenliğim Ne kadar? Nasıl Korunabilirim?

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
16 Şub 2008 - 17:04259
Sabit Ip ile Neler Yapabilirim? Güvenliğim Ne kadar? Nasıl Korunabilirim?
S.a Öncelikle site gercekten çok aydınlatıcı. Emeği geçen üstadlara çok teşekkür ederim.

Biliyorsunuzdur ki İnternet Cafeciler artık Sabit IP dönemine girdi. Bende bir İnternet Cafe işletiyorum. Bu sabit Ip nin bana ne gibi yararları olabilir. Veya bununla neler yapabilirim. FTP - Server 2003 gibi kurulumlarda kullanırsam güvenliği açısından önerilerinizi bekliyorum. Birde saldırılara karşı modemimi nasıl koruyabilirim. Şimdiden çok çok teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim.

Selametle...

09 Mar 2008 - 01:47298
eğer Ip adresinizin her defasında değişmesini istemiyorsanız sabit ip e geçiş yapabilirsiniz.Ftp server web server mail sever oyun vs. kendi makınanızdan hizmete açabilirsiniz eğer domainiz varsa makınanızı bir sunucu haline getirebilirsiniz.

10 Mar 2008 - 17:01299
sabit IP güvenlik
Sabit IP adresiniz de olsa dinamik olarak değişiyor da olsa ADSL modeminizin sağladığı güvenlik aynıdır. Eğer değişen sadece IP nin sabit olması ise ekstra bir güvenlik önlemi almanıza gerek yok. Modeminizin güvenlik ayarlarını iyice inceleyerek mümkün olduğunca kısıtlamalar yapabilirsiniz. Dışarıdan adsl modem yönetim arabirimlerine (örnegin web) erişilmemesi gerekir.

Eğer sabit IP ile birlikte, adsl modem arkasındaki bir makinanın web, ftp gibi servislerini dışarıya açacaksanız, o zaman servislerin açılacağı makinada güvenlik duvarı gibi önlemleri doğru olarak ayarlamalısınız.

Sabit IP'nin en belirgin kullanım amacı bir alan adı ile dışarıya hizmetler sunmaktır. Eğer bu tip hizmetler düşünmüyorsanız hiç gerek yok. Zaten dinamik IP ye sahip olduğunuz da da, eğer adsl modem destekliyorsa, dyndns.com gibi yerleri kullanarak, IP değişsede host isminden sistemlerinize erişebilirsiniz.

28 Haz 2008 - 11:55405
chatcity.cc
selamlar ben chatcity.cc bir siteye taklıyorum ve ıp ban yedim telekomu aradım ban için onlar ıp sabit oldunu söylediler ıp mi nasıl dinamik yapa bilirim bir bilginiz varsaa bu konuda yardımlarınızı bekliyorum Şimdideden teşekkür ediyorum

01 Tem 2008 - 00:54409
ADSL başvurusu yaparken sabit IP seçeneğini istediyseniz IPniz sabitdir, değişmez. Eğer bu şekilde başvurmadıysanız, adsl modemi bir süre kapalı tutup tekrar açın. IP adresinin değişmesi gerekiyor.

05 Tem 2008 - 23:09410
öncelikle bu soru senin ne yapmak istemenle ilgili bir sorun.Eğer mail,web,vpn yada ftp sunumu yapmak istiyorsan sabit ıp olmak zorunda gerci bunların bir coğunu daynamik dns ile de cözebilirsin.
güvenlik önlemi olarak muhakkak modeminin default gelen şifreyi muhakkak değiştirmen gerekmekte ,bunun yanında modemine web denerişimi muhakkak kapatman gerekir.Bunları muhakkak yapmanı tavsiye ederim.

Server la ilgili cözümlerde ise yazılımsal yada donanımsal frewall kullanman gerekebilir bunlar dışında bir cok cözüm sunulabilir.

Ama öncelikle statik ıp almakktaki maksatın nedir????

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »