Bilgisayarım hacklendi yarrdım edin lütfen

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
08 Oca 2008 - 17:28198
Bilgisayarım hacklendi yarrdım edin lütfen
merhaba yaklaşık 5 gündür makinemde aniden sayfalar açılıyrodu.bir süre sonra mausum kendiliğinden hareket etmeye başaldı benim istemim dışında.ve enson düneyin olan oldu.ekranda bi sayfa açıldı ve bilgisayarımın rusyada bulunan birinden hacklendiğine dair bir resim cıktı.bir süre ekranda aniden not pad açıldı ve yazılar yazmaya başaldı .bilgisayarı hack lediği yazıyorudu bende aynı yere yazdım ve bana karşılık verdim, şok oldum makinem başkası tarfından yönetiliyor.bana yardımcı ola bilrmisiniz bu durudan nasıl kurtulabilirim.ayrıca modemde port 23 açık bir türlü kapatamadım :S
teşekkürler
hack lendikten sroan buları kullanmam rağmen hala devam ediyor :S
kullandığım programlar :

karspersky 06
microsofr güvenlik duvarı
ashampoo antispyware 2
a-squared
pc tools spyware
ad-awere sw professional

bunlara rağmen hala bilgisayarım istemsiz çalışıyor.lütfen acilen yardım edin. kendiliğinden programları siliyor :S

Last edited by mankind (08 Oca 2008 - 17:36)
08 Oca 2008 - 20:43200
format
O kadar program kullanıyorsun ve hala adam bilgisayarında dolaşabiliyorsa, bana göre tek geçerli yöntem ve garantili olan formattır.

09 Oca 2008 - 04:33202
Denetim Masası
Ağ ve Internet Bağlantıları
Ağ Bağlantıları
kısmında
yerel ağ bağlantısına mouse un sağ tuşu ile tıkla
özellikler e gir
Gelişmiş yazan kısma geç ve ayarlara tıkla
acilan yerde tekrar Gelişmiş e tıkla
Altta VARSAYILAN AYARLA DÖN gibi bir sey olması lazim. ona tıkla. Devam etmek istiyormusun diye sorarsa tamam a tıkla.

Sonra
http://files.avast.com/iavs4pro/setuptur.exe
adresinden Avast antivirusu indir fakat hemen kurma.
adsl'in veya nasıl baglanıyorsan onun fisini cek.
Once diger antivirus programi ne varsa (kaspersky vs) kaldır.
Makinanı tekrar baslat
avast i kur
kurulum bittikten sonra sistemini tarat
gerekirse sistemini tekrar baslat
tarama sonrası internet baglantisini tekrar ac.
Avasti guncelle (saatin yanina A harfi olan birsey gelmis olmasi lazim, ona sag tusla tiklayip Guncellemeler altindaki her iki seye de tıkla)
guncellemeler bitince sistemini tekrar tarat.
Eger bilinen bir virus/trojan/worm ise avast tespit edip temizleyecektir.

Sonrasında durumu yazarsın buraya ona göre yardımcı oluruz.

10 Oca 2008 - 19:52206
..
O kadar Güvenlik yazılımın var sisteminde ama gel görki bir Zone alarm yok :S Ben yıllardan beri zone kullanıyorum ve Cokda Memnunum sizlerede tavsiye ederim . Systeme giren ve cıkan tüm veriler için sizden izin istiyor eğer sizden izinsiz bir giriş yapıldığında o anda neti kesiyor tabi bunları ayarlara göre yapıyorsun..

Sana tavsiyem mankind Kardeş Şimdi sistemini Bir güzel En güncel Kaspersky sürümü ile tarat . Full system ama Sonra baktın o bulamıyor antispyware yazılımları filanda kullan..
Mutlaka trojen çıkıcaktır Veya başka bir şey Sonra systemine zone alarm kur güvenlik duvarı olarak Eğer diyorsan ben tertemiz bir pc istiyorum tüm Hdd lere format çek ;) Cünkü bazı virüsler var zıp zıp zıplıyor ordan oraya bulaşıyor ben öyle cok yaşadım o yüzden ..SELAMETLE.

Last edited by AdRaMiTi (10 Oca 2008 - 19:54)
11 Oca 2008 - 20:13210
teşekkürler
teşekkürler arkadaşalr o kadar tarattım ve o kdar cok temizledimki ama yinede fayda etmiyor.adma yine geliyor bdie rezil herif mail atmış.birligisayarımı hackledi diye.saolun yinede ama format en garanti çözüm.

peki,ya format işe yarmazsa ?

11 Oca 2008 - 23:13211
format ancak şu durumlarda işe yaramaz, boşa gider:
- windows u sürekli olarak güncellemezsen (otomatik güncellemeler açık olsun)
- bir antivirüs yazılımı kullanmazsan
- antivirüs yazılımını sürekli güncellemezsen (otomatik kendilerini güncellerler fakat crack antivirüs kullananlarda bir süre sonra güncelleme yapmamaya başlıyor. o yüzden crack antivirüs kullanma. Avast ın ücretsiz olan sürümünü kullan. birde 30 günlük falan deneme sürümlerini kurup sonrasında unuttuğunuzda bu antivirüsler de kendilerini güncellemiyorlar.)
- arkadaşlarından geliyor da olsa şüphe uyandıran linklere tıklama, dosyaları indirme. antivirüsler yeni çıkan virüsleri hemen tanımazlar.

03 Ağu 2008 - 22:26427
bilgisayarım hacklenmiş midir?
mrb.aslında bu arkadaşımın başına gelen bişey onun için sizden yardım bekliyoruz.arkadaşım bir siteye girmiş ama ismini hatırlamıyor.siyah bir ekran çıkmış karşısına ve en üstte "üzgünüz hacklendiniz" türü bir yazı varmış.tabi bu yazıyı görünce hemen kapatmış pencereyi o yüzden ismini hatırlamıyor.sizce bu doğru olabilir mi yani bilgisayarı hacklenmiş midir?hacklendiyse ne yapmalı?

kullandığı programlar:
ad aware personal
panda antivirüs
advanced windowscare v2 personal
lütfen yardım ediiiinnn!!!! şimdiden teşekkürler.

11 Eki 2008 - 20:48457
Hacklenmemenin Altin Kurali
tanidigin tanimadigin hickimseden exe, com, bat turu dosyalar kabul etmeyeceksin,
tanimadigin kisiden gelen msn davetlerini linkleri kabul etmeyeceksin
guncel bir antivirus programi,
guncel bir isletim sistemi,
ve biraz da dikkat

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »