Hardiskin C bölümünden dosya taşıyamıyorum.Erişim engellendi hatası

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
14 Kas 2007 - 10:2098
Hardiskin C bölümünden dosya taşıyamıyorum.Erişim engellendi hatası
c deki bilgilerin hiç birini başka biryere ne taşıyabiliyorum ne de kopyalaya biliyorum.Fakat silebiliyorum.hata olarak dosya veya klasör kopyalama hatası diye bir uyarı cıkıyor.uyarıda ise şu yazıyor ........ kopyalanamıyor:erişim engellendi.diskin dolu veya yazmaya karşı korumalı olmadığından ve dosyanın şuanda kullanımda olmadığından emin olun. diyor.ne yaptıysam olmadı.Hata nerde acaba.Ayrıca flash belleğe yollaya biliyorum bu belgeleri.Düğer bölümlere taşıyamıyorum veya kopyalayamıyorum.Lütfen yardım edin.Selametle

14 Kas 2007 - 12:2299
1. Olarak bilgisayarına reset at günveli kipte aç bakalım aynı olayları tekrar edecek mi ?
2. HDD lerde Kota var mı onları kontrol et ?
3. Kullanıcı olarak yetkin nedir ? Domain demisin ? Lokal Admin mi ? Bunları da bir yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.

Murat KAYA

Navigator İş ve Bilgi Hizmetleri Yönetimi A.Ş.

Bilgi Güvenliği ve Bilişimde Kalite

Comptia Security+

14 Kas 2007 - 12:58100
kullancı olarak admin değilim fakat tüm yetileri veridm kullnıcı adıma.ama hata tam olarak şimidi buldum :( hata c de değil d ve e den kaynaklanıyormuş d ve bölümleirnde yeni dosya bile oluşturmama izin vermiyor. neden kaynaklanabilir acaba yeni dosya oluşturmak istediğim erişim engellendi hatası veriyor

14 Kas 2007 - 14:15101
O zaman dediğim gibi o parition larda kota olabilir. D ve ya E sürücüne sağ tıkla orada Kota (Quota) adında bir bölüm olacak oradan bak bakalım işaretlimi ?

Birde sistem loglarına bakar mısın ? Log olarak ne kayıt edilmiş. ( Denetim Masası - Yönetimsel Araçlar - Olaylar ve Kayıtlar ( events and logs ) da.

Murat KAYA

Navigator İş ve Bilgi Hizmetleri Yönetimi A.Ş.

Bilgi Güvenliği ve Bilişimde Kalite

Comptia Security+

14 Kas 2007 - 14:37104
d ve e bölümünde kota seçeneği kaldırılmış :S daha kötüsü tanımadığı kullanıcı adları var.CRETOR OWNER , EVERYONE, SYSTEM . CRETOR OWNER kaldırdıgında güvenlik seçeneği kalktı.zannedersem bilgisayarım uçuşa geçmiş benden habersiz.kaspersky kullanıyordum.Önerilerinizi bekliyorum yardımlarınız için teşekkürler.

14 Kas 2007 - 15:29105
CREATOR OWNER ve SYSTEM hesapları windows'un kullandığı normal kullanıcı hesaplarıdır.
CREATOR OWNER = Bir kaynağı (örneğin dosya/klasör) yaratan kullanıcıyı içerir. Örneğin bir dosyayı Yönetici (administrators) grubundaki bir kullanıcı yaratırsa, o dosyanın sahibi Administrators grubudur.
SYSTEM = İşletim sisteminin Servisleri, Cihaz sürücülerini vs çalıştırması için gerekli olan hesap. Bu hesap da windows tarafından kullanılır ve her windows işletim sistemi ile birlikte gelir.

Bu iki account'u bazı yerlerden silersen sistemin düzgün çalışmayabilir.

Eğer kullanıcı hesabın yönetici yetkilerine sahip değilse pek birşey yapamayabilirsin. Ya yönetici hesabı ile login olup diğer hesabına gerekli izinleri (D ve E sürücüsü özelliklerinde) vereceksin ya da yönetici yetkilerine kim sahip ise ona ileteceksin.

Last edited by Sayid (14 Kas 2007 - 15:30)
14 Kas 2007 - 15:52106
bilgisayarı güvenli moddan administrator dan actım ama yinede kota sekmeni d ve e de yok masıl acacağım bilmiyorum.Lütfen yardımcı olun sabahtan beri uğrasıyorum. (burda saat suan 8 de) lütfen yardımcı olursanız sevinirm.

14 Kas 2007 - 16:42107
Administrator ile login iken bir komut satırı aç (başlat -> çalıştır -> cmd (entera bas)
cacls komutu ile dosya kopyalama yapamadığın kullanıcıya izin ver
örnek
d: nin o an varolan izinlerini görmek için
cacls d:

ipturk isimli kullanıcıya D: sürücüsüne full yetki vermek için:
cacls /G ipturk:F d:

Eğer bunda hata verirse
cacls /E /G ipturk:F d:

aynı şeyi diğer sürücü içinde denersin.

Last edited by SirVivor (14 Kas 2007 - 17:09)
14 Kas 2007 - 17:10108
açıklaman için cok teşşekur ederim.vermiş olduğun kodlarla baktım ama users yani kullanıcılara izini var. Yine de komutları sıraladım ama engelledi.Kotayı açmanın başka yolu yok mu acaba.İlgi ve alakanızdan tekrar herkese teşekkur ederim.Selametle

14 Kas 2007 - 17:45109
e bölümüne biçimlendirme yaptım ama yine olmuyor.Zannerdesem paylaşıma aöık olarak görünüyor.Ayrıca gizli dosyalarıda gostermiyor zannerdersem iyi bir virus bulsşmış yahuu bunun içinden nasıl çıkacağım.Liütfen yardım ediniz.

14 Kas 2007 - 19:47111
kendi kendine bu şekilde paylaşıma açıyor

kullanıcı adları

dosya veya veri aktarmaya kopyalamaya calıstım zaman aldıgım hata

14 Kas 2007 - 20:20112
öncelikle, sonu $ ile biten paylaşımlara yönetimsel paylaşımlar (administrative shares) denir ve windows larda kurulumda gelir. Sadece yönetici yetkisine sahip olan kullanıcılar bu paylaşımlara erişebilir. Bu normal.

ikinci resimde kimin güvenlik ayarları belli değil. Heralde administrators grubunun. Neyse, gelişmiş e gir orada görünen. Türkçe windows daki karşılığını bilmiyorum fakat "bir üst seviyedeki ayarları paylaş" gibi birşey işaretli olması lazım, onun işartini kaldır, kopyala / kaldır seçenekleri çıkar, kopyalayı seç, ondan sonra ilk olarak denemek için Everyone'a Full yetki ver, Users a Full yetki ver, Administrators e Full yetki ver, uygula ve ondan sonra dosya kopyalamayı dene.
Take Ownership (türkçe windowsdakini bilmiyorum) sekmesi olması lazım, orada ki ayara da bir göz at.

14 Kas 2007 - 20:27113
Porblem çözüldü:)) Öncelikle herkese ilgi ve alakalrından dolayı teşekkür ederim.Çok saolun.Prolemi partionMagic programıyla disk sürüclerin ismini değiştirerek yaptım.e k olarak yaptım problem çözüldü.Elerinize sağlık.tekrar saolun.Selametle

14 Kas 2007 - 20:55114
iyiymiş :) aklımızda olsun.

Bu arada sürücü harfini değiştirmek için ayrı programa gerek yok.

Bilgisayarım üzerinde sağ tuş -> Yönet
açılan pencerede Disk yönetimi
orada istediğin sürücü üzerinde sağ tuşa basarsan "Sürücü harfini değiştir" seçeneği olması lazım.

20 Nis 2008 - 20:20327
LÜTFEN YARDIM EDİN BANA
LÜTFEN YARDIM EDİN BANA
BAKIN ABİLER ŞİMDİ BEN FİFA2007 DVD YUKLEDIM BİLGİSAYARA KOPYALAMAK İSTİYOM AMA OLMUYOR ŞÖYLE BİR UYARI ÇIKIYOR. FİFA 2007.PART1 KOPYALANAMIYOR ERİŞİMİ ENGELLENDİ. DİSKİN DOLU VEYA YAZMAYA KARŞI KORUMALI OLMADIGINDAN VE DOSYANIN ŞUANDA KULLANIMDA OLMADIGINDAN EMIN OLUN. NE YAPMAM GEREKIYOR LUTFEN BİLENLERR YARDIM ETSIN...

20 Eki 2008 - 10:13460
LÜTFEN YARDIM EDİN BANA
aliş yazmış:
LÜTFEN YARDIM EDİN BANA
BAKIN ABİLER ŞİMDİ BEN FİFA2007 DVD YUKLEDIM BİLGİSAYARA KOPYALAMAK İSTİYOM AMA OLMUYOR ŞÖYLE BİR UYARI ÇIKIYOR. FİFA 2007.PART1 KOPYALANAMIYOR ERİŞİMİ ENGELLENDİ. DİSKİN DOLU VEYA YAZMAYA KARŞI KORUMALI OLMADIGINDAN VE DOSYANIN ŞUANDA KULLANIMDA OLMADIGINDAN EMIN OLUN. NE YAPMAM GEREKIYOR LUTFEN BİLENLERR YARDIM ETSIN...

Çünkü sen partı açmak istediğin ilk ekranda sana nereye kopyalayacağınıda soruyor. sen ise bir yer seçmeden onaylıyorsun. Oda otomatik olarak Part ın olduğu yere açmaya çalışıyor. yani Cd rom un içine..

Bu durumda Masaüstünü yada istediğin bir yeri seçersen ilk ekranda;

Bu hatayı vermez.

.

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »