Php suexec sunucuda yazmayı engelleme

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
07 Eki 2007 - 01:1054
Php suexec sunucuda yazmayı engelleme
Yardımcı olabilen birileri olursa çok sevineceğim.
Suexec mimarisi PHP hostum var ve Türkçeye çevirdiğim çeşitli PHP scriptleri demo sayfalarıyla Türk kullanıcılara açmak istiyorum.

Sorun işe şu, chmod ile kullanıcının direkt olarak yazmasını engellemek elbette mümkün ancak suexec'de owner yetkileriyle çalışmış olan scripti engelleyemiyorum :crazy: . Belirli dosyalara scriptin yazmasını (yani owner'in) engellemem gerekiyor çünkü admin şifrelerini verdikten sonra ziyaretçilerin gezmesini bakmasını ancak ayarları değiştirememesini istiyorum.

Malesef yapamadım. 40'a yakın bizzat Türkçeleştirdiğim scripti sırf bu nedenle herkese açamıyorum. htaccess veya php.ini ile mümkün olabilir diye düşünüyorum ancak bu konularda biraz zayıfım.

Eğer olası değilse, php sunucu üzerinde çalışabilecek bir sandbox uygulaması veya aynı işlevi üstlenecek bir başka sistem varsa lütfen iletin.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Reseller hesabım var ancak dedicated değil, yani ftp c-panel veya whm panel'den öte bir erişimim yok.

09 Mar 2008 - 01:40297
Dedicated olması lazım host managerdi ayarlayabiliyorsun.(yanlış hatırlamıyorsam)

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »