Sistem Geri Yükleme ve Diğer Windows Servisleri Çalışmıyor

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
28 Eyl 2007 - 22:4733
Sistem Geri Yükleme ve Diğer Windows Servisleri Çalışmıyor
slm arkadaşlar. çok güzel bir sorunum var o kadar pc sorunu çözdüm buna ilk defa rastladım. bilgisayarda "sistem geri alma" çalışmıyor (GÜVENLİ KİP te de çalışmıyor) devamı "yardım ve destek" çalışmıyor, "kullanıcı hesapları" nda boş sayfa açılıyor, "WİNDOWS ARAMA" boş sayfa açılıyor. Denetim masasından hizmetler boş sayfa geliyor. internet explorer da java ve flashlar kullanılamıyor ( ağlama simgesi koyacağım fakat javadan yazıldığı için koyamıyorum çok kötü ) . hdd full dolu format atmak istemiyorum. biri yardım etsin ana bilgisar iki gündür uğraşıyorum bakmadığım forum kalmadı ( pc nin açılışı normal çok iyi çalışıyor. Tüm antivirüslerden geçirdim nod32, avg, antivir,kaspersky6 birşey yok gözüküyor kullandığım windows xp pro sp2 tüm güncellemeler yapıldı YRDM EDİN

28 Eyl 2007 - 23:3534
Merhaba,

Başlat/ çalıştır/ gpedit.msc yazdığınızda policy ayarlarını görebiliyormusunuz yoksa onlarda mı boş geliyor?

Virüs problemi yaşadığınızı düşünüyorum.

MCTS | Windows Server 2008
MCITP| Enterprise Administrator
MCITP| Enterprise Support Tec
29 Eyl 2007 - 00:5935
Sistem Geri yükleme ve windovs servisleri.
mrb.önce geçmiş olsun.benimde başıma benze bi sorun gelmişti.ben buradan neler yaptığımı anlatayım.benim iki bilgisayarım var.biri p3 diğeri p4.p3'te olan şey seninkine benzerliği çok.bendeki açolıyormuş gibi yapıp kendini reset ediyordu.tabi bende kendimden emin bildiğim tüm yolları denemeye başladım.Kurtuluşu yok makina yanmadığı sürece mutlaka çalışacak.neyse.sorun şumuydu bumuydu derken.söktüm hdd'ki taktım diğer bilgisyara içinden lazım olanları aktardım.bide dedim hazır takmışken ilk açılış p3'ün hdd'ile yapayım.başladı hatalı kodları denetlemeye %80'ini yaptı ve tıkanıp kaldı.normaldi başka bi anakartta açılacak hali yok ya.sonra p3'ün içerisinden başladım sökmeye işlemciden bios piline kadar.yani dağıttım resmen sonra uzayda çalıştırmayı denedim..ne oldu tahmin et çalıştı herşey çalıştı rem eskiden 25mb eksik göteriyordu oda düzeldi tabi işim bittikten sonra evdekiler sordular oldumu baba evet dedim oldu ama hala anlamış değilim neden böyle bişey olduda makina dağıttı kendini.verdikleri cevep dahada vahimdi.bilgisayarı masadan küçük kızım çekip düşürmüş.yani herşey yerinden oynamış.tabi bunu önceden söyleseler sabahlamazdım.sana tavsiyem.önce remleri arkasından işelmciyi ve bios pilini ve bilimum sökülebilir kart vs ne varsa tekrar sök ve yerli yerine tak.düzelme ihtimali çok yüksek.Başarılar

Last edited by zeki (29 Eyl 2007 - 01:05)
29 Eyl 2007 - 09:0636
Serhat AKINCI yazmış:
Merhaba,

Başlat/ çalıştır/ gpedit.msc yazdığınızda policy ayarlarını görebiliyormusunuz yoksa onlarda mı boş geliyor?

Virüs problemi yaşadığınızı düşünüyorum.

cevap için tşkler yazmayı unutmuşum gpedit.msc bu edit sayfasıda boş geliyor sadece soldaki klasörler gözüküyor sağda birşey gözükmüyor sadece güvenlik klasörlerinin dosyaları açık (bilgisayar yapılandırması/windows ayarları/güvenlik ayarları ve kullanıcı yapılandırması/windows ayarları/güvenlik ayarları buralar açık

29 Eyl 2007 - 16:2237
as8300;

Emin olmak adına birde şunu teyid edelim.

Başlatmak istediğinizde hata veren servislerden birini "services.msc" altından bulun. (Sistem geri yükleme yada güvenlik duvarı olabilir). Çift tıklayın. Açılan özellikler penceresinde "Çalıştırılabilir dosyanın yolu" kısmında %system% %dir% gibi anlamsız eklerle başlayan bir yol yazıyor mu?

Problemli girdi : "%system%C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k netsvcs"
Olması gereken: "C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k netsvcs"

Ve Windows güvenlik duvarı sürekli off konumuna düşüyor olmalı.

Eğer durum bu şekildeyse Virus problemi yaşıyorsunuz. Bu virüs regedit altında okadar çok anahtarı editliyor ki sistemi temizlemek gerçekten çok zor.

Tavsiyem yedeklerinizi alıp temiz bir kurulum yapmanız.

30 Eyl 2007 - 09:5138
orayada baktım. çalışıtırılabilir dosyanın yolu doğru gözüküyor
"C:\WINDOWS\System32\svchost.exe -k netsvcs" bu şekilde güvenlik duvarında da bir sorun yok. bilgisayarın çalışması normal bayada hızlı çalışıyor bu sorunu aşamıyorum virüslük değil bence, sanırım regedit de birşey var ama pc sorunsuz çalışıyor regedit hasarlı gözükmüyor. regedit programlarıyla da kontrol ettim sorun yok gibi :S formatsız kurtulmaya çalışıyorum inşallah çözümü buluruz

30 Eyl 2007 - 19:4239
Aşağıdaki komutları başlat çalıştıra yazıp çalıştır
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 vbscript.dll

Windows Scripting Engine hatası gibi görünüyor. Yukarıdaki komutlar işe yaramazsa Windows Script 5.6 veya şu an en son hangisi varsa onu indirip kurarsın.
O da düzeltmezse en son http://windowsxp.mvps.org/reg/olereg.vbs dosyasını indirip çalıştırırsın.

30 Eyl 2007 - 21:0240
sirvivor BÜYÜK İNSAN ÇOK TeŞeKKüR EDERİM büyük bir sorundan kurtardın beni :)))) komutlar işe yaradı canavar gibi pc 2 gün sonra format yiyecekti hdd full doluydu çok teşekküler tanışmak isterim senle sirvivor msn ÇOKK TEŞEKKÜRLER :)

30 Eyl 2007 - 21:2541
bu sorun neden kaynaklanmış olabilir Sirvivor tekrar teşekkürler :D :) )

07 Eki 2007 - 01:4355
teşekkürler
sirvivor arkadaş çok teşekkürler, benim de aynı sorunum vardı, nette sorunumu araştırırken cevabınızı buldum ve söylediğiniz komutları yazınca benim de problemlerim çözüldü. ben de internette video falan izleyemiyordum ve sistem geri yükleme başta olmak üzere denetim masasında bi çok sayfa boş geliyordu. bir çok arkadaşa danıştım. bilgisayarı aldığım yerdeki elemanlara sordum ama hiç biri sorunu çözememişti, siz çözdünüz.paylaşım için tekrar teşekkür ederim...

Last edited by selma (07 Eki 2007 - 01:44)
13 Eki 2007 - 23:1959
bende bu konuda muzdarıptım valla deli olmustum saol arkadas artık bu sıtenın mudavımlerındenım

25 Eki 2007 - 22:4379
Problem Jscript ve Vbscript dosyalarının veya bu dosyaların registry kayıtlarının bozulması ile alakalı.

Konu ile ilgili bir makale : http://support.microsoft.com/kb/831430/tr

Ayrıca bu duruma yol açan bir virüs te var.

26 Kas 2007 - 15:21138
tşk
çok teşekkür ediyorum 1 saatten beri bende bu sorunu yaşıyordum şimdi düzeldi saol kardeş

19 Oca 2008 - 00:56223
SirVivor arkadaşa benden de kocaman teşekkür hani derler ya tuttugu altın olsun benimde sistem geri yükleme vs sorunlarım vardı sayesinde kurtuldum ve üye olup teşekkür etmeyi borç bildim saygılar

27 Oca 2008 - 15:27227
SİSTEM GERİ YÜKLEME.
SELAM ARKADASLAR
GECENLERDE MAKINA DILI KONUSUNDA BIR SITEDE BILGI EDINIYORDUM . NEYSE GEC OLDU VE PC YI KAPATTIM ertesı gun actıdımda wındovs kullanıcı adı tanımıyor benzer bır seyler yazdı neyse bende kullanıcımı adımı deyıştırdım ve baska bır adla oda actım ama hıc bır sey eskısı gıbı olamadı.yanı benım ve dıyer kullanıcıların yerlerınde at koşturulmuş gıbıydı
hersey darmedagın dı ve hıcbır belgeme ulasamadım neyse sıstem gerı yukleme yapayım dedım ama bır turlu o tarıhten gerıye gıdemedım yanı sadece o tarıhın sabahına kadar yanı o sıteye gırdıgım tarıhın bır oncekı gunune donemedı
şimdi her klavye dılım dahıl hersey deyışmişti neyse hersey normal gıbı su anda ama hala o tarıhın oncesıne donemıyorum
pcmım butun guvenlık lerı tamam gerı donuşum butun sıstemlerı acık herduzgun ama hıc bırsey eskısı gıbı deyıl. lutfen nalyan bırı neler oldunu banada soyleye bılırmı

27 Oca 2008 - 15:30228
yani daha onceden 1 ay oncekı tarıhı yukleye bılırken şu an neden yapamıyorum ? lutfen yardım....

28 Nis 2008 - 22:03338
allah senden razı olsun SirVivor Olympian
bir an bundan hiç kurtulamıyacağımı sandım gerçekten teşekkürler bir haftadır sırayla windows özellikleri gitti
sayende geri geldi sağol

16 Mayıs 2008 - 21:07351
sirvivör sen benim idölümsün bundan sonra sen harikasın bu sorunu bizim salak bilgi işlemci bile çözemedi dünyanın parasını alıyor.
...SİRVİVÖR SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN

25 Mayıs 2008 - 16:51368
teşekkür
Arkadaşlar Benim başımada aynı şey geldi SirVivor arkadaşın önerisi sorunu çözdü. ona özellikle teşekkür ediyorum. sırf bu teşekkürü yazabilmek için foruma üye oldum.

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »