Merhaba,
Benim evimde birkaç bilgisayardan oluşan küçük bir networküm var. Sorun şu ki ağdaki tüm bilgisayarları ben kullanmıyorum, ailenin diğer bireyleri de kullanıyor. Dolayısıyla aynı itina gösterilmediğinden bilgisayarlarım isteğim dışında virüs, spyware, ıvır zıvır yuvasına dönüyor. Bunun haricinde, dosyalara kullanıcıların erişim haklarını düzenlemekte de epey zorlandığımı söyleyebilirim. Virüsler ve bunun benzeri zararlı yazılımlar için internet bağlantımı üzerinde linux çalıştırdığım ve sürekli olarak giren çıkan veriyi kontrol eden "watchdog" tarzı bir makinayla yapmak ne kadar mantıklı? Ve bu tarz eşzamanlı bir kontrolü nasıl sağlayabilirim ? Ayrı işletim sistemleri bulunan (windows, linux) makinaları bu makina üzerinden kontrol paneli gibi kullanarak kullanıcı yetkilendirmeleri, disk erişimleri ve bunun gibi root işlerini yapmak için önerebileceğiniz bir yöntem var mı? Ve yine bununla alakalı olarak bir örnek üzerinden konuşursak, yönetici bilgisayarından diğer alt bilgisayarlardan Bilg#1(linux) birinin a diskini şu kadar zamanda bir defragla, bilg#2(windows) un c ve d diskini defragla, antivirüs taramasından geçir .. gibi komutları dışardan bu bilgisayarlara kendi bünyelerinde yapmaları üzere yollayabilmem ne kadar mümkün ? Yani tek konsol üzerinden bir çeşit remote administrating yapmak ve tüm bunların yanında networkteki alt bilgisayarların üzerinde yapılan işlemlerle ilgili ana bilgisayara feedback gönderdiği bir sistemi oluşturmaktaki fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Son yorumlar
3 gün 19 saat önce
5 gün 21 saat önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 3 gün önce
1 hafta 4 gün önce
1 hafta 5 gün önce
1 hafta 5 gün önce
3 hafta 3 gün önce