Geçen günler de bilgisayar açılış ekranında anakart sunumu yapılırken pc dondu... Hemen arkasından reset attım bilgisayar açıldı ve masa üstü gelince mouse dondu... tekrar reset attım bu sefer hiç açılmadı...
Biosu sıfırlayayım dedim , cmos jumperlarının yardımıyla sıfırladım açıldı. Aradan zaman geçti , Asus Bios Update ile bios versiyonunun güncelliğini kontrol edeyim dedim ve etmez olaydım :)
Bios güncellenirken bağlantı kesildi ve sanırım biosun flashı uçtu..
Fakat aklıma takılan 2 soru var... Bilgisayar açılışta tık sesinden sonra bip sesi gelmiyor... Ram'i söküyorum ram hatası dahi vermiyor.
Bios pilini söküp cmos jumperlarından sıfırlıyorum tekrar çalıştırıyorum hala bir tepki vermiyor. Bu sefer biosu sıfırlayip uzun süre fişten tamamen çektim. Bilgisayar açıldı format attım ...
Asus Motherboard Cd'si içinde AWDBios paketi var. Acaba bunun yardımıyla biosu diskete atıp manuel olarak mı yüklemeliyim. Yoksa hiç elimi sürmeden böyle devam mi edeyim bilmiyorum. Ram'i görememesi bios'tan mı yoksa anakart kaynaklı bir sorun mu ?
Birde şu var ki ufak bir problem oldu geçen günlerde , ie 7.0'i normal çalıştırdığım sırada en az 20-25 tane explorer sayfası birden açıldı. Bütün rootkit , virus ,spy , dealer , trojan taramalarından geçirdim hiç birşeyle karşılaşmadım.
Sorunun içinde böyle sorunlar çıktı... Ne yapacağımı şaşırdım..
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
bu arada ram'i kontrol ederken entegrelerin birinin üzerinin hafiften aşınmış olduğunu gördüm.. Milimetrik büyüklüklerde bazı yazılar silinmişti. Oradaki parçalar zerre büyüklüğünde dökülmüş gibi duruyordu.
Kısaca özetlersek , bios pilini çıkarıp cmos ayarlarını resetleyip ram'i söktüğüm halde bip uyarı sesi neden gelmedi hala anlayamadım :)
İnşallah anakart kaynaklı bir sorun değildir Bios problemi ile atlatabilirim....
Tekrar saygılar...

Son yorumlar
3 gün 18 saat önce
5 gün 21 saat önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 2 gün önce
1 hafta 3 gün önce
1 hafta 4 gün önce
1 hafta 5 gün önce
1 hafta 5 gün önce
3 hafta 3 gün önce