portlar konusunda cok ACİL yardım lazım LÜTFEN

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
05 Mayıs 2008 - 18:08339
portlar konusunda cok ACİL yardım lazım LÜTFEN
merhaba

son birkac gündür bilgisayarıma birisi bağlanıyor ve bu internetimi çok aşırı derece yavaşlattı bi kac antivirüs kurdum kaspersky helkern diye bir virüs buldu worm sanırım şimdi sorunum şu pc formatladım yine bağlandı bi yerde okudum port kapatınca gider diyor ama ben usb modem kullanıyorum port açmak için var elimde usb modeme program ama port kapatmak için yok bunun bi çaresi var mıdır acaba bir de bağlanan kişinin(lerin) ip leri
1. 61.132.223.14
2. 74.53.174.114
ip leri sabit 1 kac gündür pc mdeler ping atınca %0 kayıp alıyorum bunun için portu kapatmayı onermisler ve bir kişi bununla kurtulmuş google da bulamadım port 1434 nolu port çok acil yardım bekliyorum yardım edenler için şimdiden teşekkürler

06 Mayıs 2008 - 09:43340
windows firewall devrede değilmi? onun ayarlarına bak. 1434 microsoft sql sunucusunnun kullandığı port. windows güvenlik duvarı aktif ve ayarlarında sql e izin olmadığına emin ol.

10 Mayıs 2008 - 09:48341
Her internet yavaşlaması Bilgisayarına Birinin girdiğini Göstermez.Cünkü Bazen Senin Adsl Hattının Bulunduğu Santralden'de kaynaklanabilir böyle problemler.Birde format attım diyorsun normal şartlarda düzelmesi lazım.Ancak senin ip'sabitmi değilmi orasıda var.Değilse modemini açıp kapadığında zaten otomatik olarak ip adresin değişir bu yüzden 2.bir kişinin sistemine sızması ve seni bulabilmesi için ya ip numaran sabit olucak yada her zaman yüklediğin bir proğramda casus olucak Benim görüşüm bu tabi.İlk olarak sistemini güvenli modda bir güzelce güncel bir antivirüs ile taratmanı öneririm.Benim Tercihim Kis7'dir.Güvenlik Duvarı olarak Kis7 bu özelliği barındırıyor ancak başka antivirüs kurarsan Extra bir Firewall Olarak Zone alarm Öneririm Sen izin vermedikçe ne tek bir veri çıkar ne tek bir veri girebilir.Portlarınızdan Şüphe ediyorsanız Piyasada BU işi başarıyla yapan bir çok yazılım mevcuttur.Ama ilk önce dediğim gibi bilgisayarında köstebek var ise daha fazla gizli cukurlar açmadan yakala ve yok et ;)

Last edited by AdRaMiTi (10 Mayıs 2008 - 09:51)
12 Mayıs 2008 - 08:53343
Selamlar,

Sisteminde MSSQL kurulu ise ( ki porttan öyle görünüyor) 1434 UDP portunu dışarıdan erişimlere kapatırsan sorunun çözülmüş olur. Sisteminde sanırım ; "Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern" adlı worm mevcut.

Ayrıca S&D Search and Destroy programını kurarak bu beladan kurtulabilirsin.

Saygılarımla,

Murat KAYA

Navigator İş ve Bilgi Hizmetleri Yönetimi A.Ş.

Bilgi Güvenliği ve Bilişimde Kalite

Comptia Security+

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »