Yerel IP'ye yönlendirme

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
13 Mar 2008 - 00:14300
Yerel IP'ye yönlendirme
PC me wap server kurdum, telefonla bilgisayarımdaki dosyaya ulaşmak istiyorum, yalnız ip adresim yerel olduğu için bunu gerçekleştiremiyorum. Modem üzerinde nasıl bir yönlendirme yapmalıyım pc me ulaşabilmek için.

13 Mar 2008 - 02:21301
adsl modeminin markasina gore bu ayarlarin ismi yeri degisir fakat genel olarak adi:
Port Yonlendirme (Port Mapping)

Airties modemde web yönetim arabiriminde
Soldaki listede NAT altinda Port Yönlendirme var. Örnek olarak 192.168.2.10 IP adresi icerideki wap sunucun olsun:
Uygulama: wap-http
Hedef IP Adresi: 192.168.2.10
Protokol Tipi: TCP
WAN Portlari: 80
Hedef Lan Portlari: 80
Etkin: işaretli olacak.

Bu ayarlarda WAN portunu başka bir port numarası verip telefonda http://modemIP:wanportu adresi ile erişebilirsin.

Yine airties modemlerdeki DMZ ayarı ile bütün portlari içerideki bir makinaya yonlendirebilirsin ama modem arkasındaki makinanın üzerindeki güvenlik önlemleri tam değilse bunu kullanmak riskli olabilir.

Modemin farklı bir marka ise google da
modemmarkasi port yönlendirme
veya
modemmarkasi port mapping
gibi kelimelerle aratip bilgi edinebilirsin.

Last edited by Sayid (13 Mar 2008 - 02:29)
24 Mar 2008 - 20:04310
Dediğini yaptım
dediklerini tektek yaptım, ulaşamadım wap server a, telefonda modem ip adresi girdikten sonra port nosunu verdim, ve /dosyanın adını verdim olmadı. başka bii çözüm yolu var mı acaba

26 Mar 2008 - 01:08311
WAP versiyonu
Merhaba,

Kullandığınız WAP versiyonuna ve bunu publish edeceğiniz web sunucusuna göre (port yönlendirme yaptıktan sonra)yapılacak işlemleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.developershome.com/wap/wapServerSetup/tutorial.asp?page=publishWap

Kolay Gelsin..

www.cenkercetin.com

Last edited by ADSHeLL (26 Mar 2008 - 01:23)
26 Mar 2008 - 02:43313
Reel, gercek IP adresini ADSL modem alıyorsa, mutlaka port yönlendirme yapmak zorundasin.
ADSL modemde DMZ olarak geçen ayarlar varsa, onu da deneyebilirsin. O da DMZ de girdiğin IP ye otomatik yönlendirmeler yapar.
Bunun dışında yapılabilecek diğer bir yöntem de modemi Bridge Mode da çalıştırıp arkasındaki PC de PPPOE ayarlarını yaparak (ttnet user pass i bu ayarlara giriyorsun) PC nin gerçek IP almasını sağlarsın. Artık PC nin IP sine direk olarak bağlanabilir fakat eğer PC üzerinde güvenlik duvarı yoksa bütün portlar dışarıya açıldığı için risk yaratabilir. Eğer firewall varsa (ör. windows fw) wap servisinin dinlediği porta dışarıdan bağlantıya izin vermen gerekir.
Bence en sağlıklısı modem üzerinde port yönlendirme yapmak. Bir arkadaşının sürekli MSN den konuşarak denemeler yapmasını sağlayabilirsin. Sen adsl modem ayarlarında değişiklik yaparsın o dener normal browser ile bağlanmayı. Belki bu şekilde doğru ayarları tutturabilirsin.

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »