java yoluyla ya da ip ile trojenlere engel olamıyorum yardım!!

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
24 Tem 2008 - 14:55424
java yoluyla ya da ip ile trojenlere engel olamıyorum yardım!!
merhaba
internet cafe işletiyorum.cafemdeki makinalar herhangi bir siteye tıkladığımda bambaşka adreslere yönlendirildiğini görüyorum.kaspersky "contentie5.jar...." gibi bişeyler bulup trojen diyor ve sil diyorum.daha önce okuduğum kadarıyla ie de javascript yoluyla bulaşan zararlı uygulamalar kendi sitelerinden başka zararlı yazılımlarda indiriyormus.kafedeki makinaların hepsini temiz formatlamama rağmen tekrar aynı sorunla karşılaştım.kurtulamıyorum ve makinalar kitleniyordu.bn de ie yi bazılarından tamamen kaldırdım ve mozilla kurdum standart tarayıcı olarak..şimdi mozilla olanlarda sorun yok ama bu sefer de ie olmadığı için msnden e-posta acılmıyo.ie olanlarda daha önce de yaptığı bi sorunla karşılaşıyorum.deepfreeze kitleniyor.bu konu hakkında kime ne diye danısacagımı bilemiyorum artık.acaba ip adresimden mi kaynaklanıyort yoksa modem de mi virüs ya da trojen var çözebilmiş değilim.kendi evimde kullandığım ie de sorun yok ya da baskalarından ie ile ilgili böle bi problem duymus değilim.cok uzun oldu.yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar.

28 Tem 2008 - 11:43425
virüs temizlenebilir
sistemlerinizde virüs olabilir ama formatlandıktan sonra yine virüsvarsa o zama nwindows yüklediğiniz cdleri inceleyin derim ben genelde kullanılan Katılımsız kurulumlu cdleri başka yerlerden temin ediyorsanız virüslü olabilir. Kendi cdnizi oluşturun.
bilgisayarlar için Trend Micro önereceğim
Internet Security 1 lisans 3 yükleme ile gayet uygun fiyatlarla güvenlik sunar yılda 25 YTL den az veya Worry Free kurulumu yapabilirsiniz bununda lisans maliyeti 40 dolar civarında

Temizlemek için se aşağıdaki adrese girin ve kurulumdan sonra tarama gerçekleştirin.

housecall65.trendmicro.com

Last edited by ioz (28 Tem 2008 - 11:45)
02 Ağu 2008 - 11:02426
Güvenlik duvarınız varsa ayarlarını en yüksek seviyeye çıkartınız ve bir paket programı ile gelen ağları takip ediniz ayrıyetten de ana makinenizde bulunan kafe programının reklamlarındanda bu virus bazen bulaşabiliyor ve diğer sürücülerdende kaynaklanabiliyor

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »