Sertifika Hatası

Mesaj göndermek için Giriş yapın veya kayıt olun.
Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »
28 Haz 2008 - 16:55406
Sertifika Hatası
1999 doğumlu bilgisayarım bütün güncellemelerime karşılık son üç günden bu yana beni çok yormaya başladı! Sanırım onun yaşlılığından benim de bilgisizliğimden olacak:Ne gmail ne de Hotmail MSN erişimim çalışıyor. BU web sitesinin güvenlik sertifikasında sorun var! diye bir kırmızı kalkan ile karşılaşıyorum. Sonunda alttaki (önerilmez) açıklamasını tıklayınca gmail'le de hotmail'e de erişebiliyorum. Ancak görüntülü yazılı MSN açılmıyor. Windows'un çarşı pazarında da gezinerek ne yüklersem yükleyeyim durum değişmiyor!

Bu sorunu çözebilmem için Windows tarih saat ayarlarını değiştir diye cevap verdi.Bu da baştan savma bir öğüt bence.Bir bilen var mı? Ne yapmalıyım?
Anakart mı değiştirilmeli?
Yoksa bilmediğim bir başka sorun mu var!?
Yazarsanız sevinirim.
Buradaki yayınını ne kadar etkili olduğunu yenice anladım: Bazı büyük gazeteler demek ki anında sizin buralardaki haberleri az çok değiştirerek yazıyorlar!
Bu alanda çalışan İngilizce kaynaklara da ulaşarakbizi bilgilendiren arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
Esen kalınız.
Omer F.
Ankara

01 Tem 2008 - 00:52408
Merhaba,
Sertifika hatası vermesi gerçekten bilgisayarın Tarih ayarları ile ilgili olabilir. Örneğin, eğer sertifika 30 Mayıs 2008 de yaratıldıysa, ve sizin bilgisayarınızın tarihi geri kalmışsa (ör. 30 nisan 2008 de) , web tarayıcınız sertifikanın ilerki bir tarihte yaratıldığını tespit edecek ve hata olduğunu gösterecektir.

Bilgisayarınızın yaşından da BIOS pilinin bitmiş olabileceğini tahmin ediyorum. BIOS pili bittiğinde saat ve tarih ayarlarını güncelledikten sonra yine bozulur, eski tarihlere dönebiir.

Tarih ve saat ayarlarını kontrol edin derim.

kolay gelsin,

Sayid

Cevap yazmak için login olun  Sayfa: « < 1 - 1 > »