AraKullanıcı girişiGezintiEn son ağ günlüğü gönderileri
En Çok OkunanlarKimler yeni
Bağlantılarİçerik paylaşımı |
Storm Botnet ve PhishingF-Secure blog'un da yayınlanana göre dün gece i-halifax.com alan adı kullanılarak olta saldırıları gerçekleştirilmiş.
İşin ilginç olan yanı sitenin IP adresi birkaç saniyede bir değişiyor. Görünüşe göre i-halifax.com sitesi botnet'te host ediliyor:
Bu IP adreslerinden birini alıp host ismine çevirdiğimizde ise daha önce kullandığı host isimleri tanıdık geliyor:
hellosanta2008.com, postcards-2008.com Storm botnet'i aktivitesi olmalı. Artık birileri Storm'dan etkilenen bilgisayarları olta saldırılarında (Phishing) kullanıyor. Bu daha önce görülmemiş birşey. Fakat F-Secure yıl sonu bildirisi buna işaret ediyordu zaten: "Ekim ayı Storm çeşitletinin benzeri olmayan güvenlik anahtarları kullandığını kanıtladı. Bu benzersiz anahtarlar botnet'in parçalara ayrılabilmesine ve "kiralık bölümler" olabilmesine yarayacak. Görünüşe göre Storm çetesi botnet'lerine erişimi satmayı planlıyor" Kaynak: http://www.f-secure.com/weblog/archives/00001359.html __________________________ (1 vote)
|
Benzer yazılarEtiketlerEn son forum mesajları
Yaklaşan Aktiviteler |
Son yorumlar
1 gün 1 saat önce
3 gün 7 saat önce
4 gün 2 saat önce
4 gün 3 saat önce
4 gün 12 saat önce
6 gün 18 saat önce
1 hafta 14 saat önce
2 hafta 2 gün önce
2 hafta 4 gün önce
3 hafta 17 saat önce