Saldırganlar Google Blogger'a dadandı

Saldırganlar Google'ın Blogger sitesinde zararlı yazılım, pornografik resimler ve spam içeren sahte blog'lar açıyorlar.

Saldırıları geçtiğimiz cuma günü kendi bloguyla uğraşırken farkeden Savant Protection firmasından Ken Steinberg "Google Blogger zararlı yazılımları yaymak için bir araç olarak kullanılıyor" diyor ve saldırganların blog'ları otomatik olarak betikler ile açtıklarını belirtiyor. Blog'ların saçma isimlerde ve içeriğinin bariz biçimde ingilizce-uyumlu motorlar ve anahtar kelimeler ile yaratıldığını söylüyor:
"Oyunda level atladılar. Çoğu blog saldırısı yorumlar veya mesajlar ile olurdu. Şimdi kendi açtıkları bloglarda zararlı yazılımları (genellikle film oynatıcı programlardaki hafıza taşması açıklarını kullanarak) yaymaya çalışıyorlar. Ziyaret edenlerde otomatik olarak çalışacak şekilde düzenlemeler var".

Google konuyu araştırdıklarını, kullanıcılarının güvenliğini çok ciddiye aldıklarını ve Servis Şartlarına uymayan içerik kendilerine bildirildiği anda çok hızlı şekilde konuyu araştırdıklarını ve aksiyon aldıklarını söylüyor.

Birbiri ardına otomatik olarak açılan bu siteler Google'ın istatistiklerini de karıştırabilir. Otomatik olarak yaratılan içeriklerdeki anahtar kelimeler saldırıları yapanların sitelerinin istatistiklerini yükseltebilir ve kısa süre için de olsa reklamlardan haksız kazanç sağlamalarını sağlayabilir.

Kaynak: http://www.darkreading.com/document.asp?doc_id=144171&f_src=darkreading_...

__________________________

0
Henüz oylanmamış

saldırganlar sadece bloggerda değil facebook tada var

bilgilendirme için sağol blogger cıyım nede olsa
Facebook Widget Installing Spyware
gezinirken rastlamıştım resimli bir şekilde anlatım yapılmış. facebook dakı wirget yüklerken dikkatli olmanız lazım
Kullanıcının bilgisi dışında kişisel bilgiler toplanabilir.
konuyla ilgili bloggerda yayınlamıştım
http://tc-security.blogspot.com/2008/01/facebook-widget-installing-spywa...

kynk:
http://www.fortiguardcenter.com/advisory/FGA-2007-16.html

Re: saldırganlar sadece bloggerda değil facebook tada var

Sayid kullanıcısının resmi

teşekkürler

Secret Crush Facebook

SirVivor kullanıcısının resmi

2. ocak ta fortinet öyle birşey ortaya attı, daha önce bu tip vukuatları olan Zango software "biz masumuz, bizim ürünümüzün reklamını facebook da yaptık, söz konusu widget/application ile aynı sayfada reklamımızı olması bizim belirlediğimiz bir şey değil" dedi ve bu konu üzerine de bir daha birşey yazılmadı. Bizde takip ettik o konuyu ama pek birşey çıkmadı sonra. Facebook sınırları zorluyor zaten. Dikkatli olmak lazım.